Om oss

Höörs Konstförening

Höörs Konstförening

Höörs konstförening, som grundades 1960, är en ideell verksamhet med syftet "att väcka och höja intresset för god konst".

Ungefär tio utställningar per år erbjuds besökare i den vackra och charmiga konsthallen. Denna var för övrigt 1989 den först iordningställda lokalen i Kulturhuset Anders inom vars väggar flera arrangörsföreningar erbjuder allmänheten olika kulturella och konstnärliga upplevelser.

Kulturhuset Anders ligger i "gamla Höör" på Stenskogsvägen 2, nära Gamla Torg och Höörs Gästgifwaregård.

Verksamheten i Höörs Konstförening bedrivs med hjälp av betalande medlemmar, kommunbidrag och privata sponsorer.

Som medlem (med avgiften betald senast den 31 januari innevarande år) är du berättigad att delta i vårt medlemslotteri på årsmötet där vi lottar ut vinster i form av inköpta verk från det senaste årets utställningar. För att delta i utlottningen skall du dock vara närvarande på mötet eller ha lämnat fullmakt till en medlem som är närvarande på mötet.

Om du själv köper något på en utställning får du som medlem 10% rabatt.

Medlemmar har också möjlighet att ställa ut egna verk på våra årliga amatörutställningar.

Du blir medlem genom att betala 250 kr till BG 386-1317 eller Swisha till 123 422 73 51, glöm inte namn och adress och e-postadress om sådan finns. Avgift som betalas efter 1 november gäller året ut samt hela påföljande år.

Våra stadgar

Martin Svansjö

är utställningsanvarig i Höörs Konstförening.

Han bor sedan 2010  med sin familj i Höör och är verksam som konstnär, hade en utställning i Höörs Konsthall 2014.

Martin Svansjö är utbildad arkitekt och dokumentsamlare och arbetar, vid sidan av sina konstprojekt, på Arkitektskolan i Lund. Han har även gjort scenografi till musikaler i Lund och teater i Malmö.